Fijn Wonen: voor, tijdens en na de bouw

De missie van Fijn Wonen luidt: een fijn leven voor vandaag, morgen en overmorgen. Dit bereiken we niet alleen door fijne, comfortabele en duurzame woningen af te leveren, maar óók door betrokken te blijven na aflevering. Dan begint het leven immers pas! Eerder bood Fijn Wonen de mogelijkheid om voor een vast bedrag per jaar de prestaties van de woning te garanderen. Daarbij kregen bewoners altijd en overal inzicht in hun energieverbruik dankzij hun persoonlijke prestatiedashboard. Met digitaal, persoonlijk advies op maat hielpen we hen om hun energierekening laag te houden.

Inmiddels is het niet (meer) standaard dat we alle woningen en/of woningtypes met deze prestatiegarantie af kunnen leveren. Op dit moment is deze optie volop in ontwikkeling, want naast het blijven ontwikkelen van onze woningen, ontwikkelen we ook alle opties en features die toegepast kunnen worden in de woning. Door de huidige regelgeving en versieverbetering kan deze optie daarom niet meer automatisch gekozen worden. In de toekomst is prestatiegarantie op aanvraag beschikbaar en personaliseren we jouw nieuwbouwproject op deze manier nog meer. Mocht je in de tussentijd meer informatie over prestatiegarantie of monitoring willen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er meer over.

Wat is de prestatiegarantie van Fijn Wonen?

Eigenlijk is het heel simpel: jij betaalt ongetwijfeld iedere maand of ieder jaar een vast bedrag voor jouw telefoonabonnement. Daar krijg je bijvoorbeeld 20 GB internet, tweehonderd belminuten en een mooi toestel voor terug. Ons ‘prestatiegarantie-abonnement’ werkt eigenlijk precies zo. Je betaalt een vast bedrag, waarmee je voor tien jaar een abonnement afsluit. Daar krijg jij het volgende voor terug:

  • Uitgebreide (data)analyses van ons data-team. Dit team monitort de gegevens die binnenkomen vanuit al onze woningen. Wekelijks worden de woningen op storingen gecontroleerd. Eventuele storingen kunnen daarom vroegtijdig gesignaleerd worden, vaak zelfs al voordat de bewoner er erg in heeft.
  • Een servicenummer waar bewoners 24/7 terecht kunnen met hun vragen.
  • Servicemonteurs die meteen ingeschakeld kunnen worden bij storingen en alle ins en outs van de Fijn Wonen-woningen kennen.
  • Een jaarlijkse, kant- en klare prestatierapportage van de woning. Deze rapportages leveren we meestal in april van het nieuwe jaar per e-mail af bij onze klanten en kopers.
  • Een eenvoudig en toegankelijk energieprestatiedashboard voor bewoners waarmee zij 24/7 inzicht hebben in hun energieopwekking en energieverbruik. Ook worden bewoners voorzien van complimenten en gepersonaliseerde tips om bijvoorbeeld energie te besparen.
  • Jaarlijks onderhoud van het hang- en sluitwerk van ramen en buitendeuren en alle installaties, waaronder de warmtepomp, het warmteterugwinsysteem en de PV-installatie.
  • Tien jaar prestatiegarantie op de luchtdichtheid van de woning, alle installaties én de duurzame opwekking van energie van de woning. Wordt de beloofde energieprestatie niet behaald, dan wordt er uiteraard allereerst gekeken naar de mogelijke oorzaak. Misschien is de omvormer kapot, is er een lek in de isolatie of worden de zonnepanelen op het dak niet optimaal benut. Dankzij onze data-analisten, die de woningen voortdurend in de gaten houden, zijn wij in staat de mogelijke oorzaak razendsnel te ontdekken. En het leuke is: de bewoner wordt financieel gecompenseerd als de energieprestatie niet wordt behaald!

Naast de vele voordelen voor onze klanten en bewoners, halen wij er zelf ook ons voordeel uit. Wij gebruiken volledig anoniem de data uit de woningen om van te leren en onze producten en diensten continu te verbeteren. Hierdoor blijven onze woningen geschikt voor vandaag, morgen en overmorgen. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Fijn wonen is voor de mensen nu, maar zeker ook voor de generaties na ons. En dat is fijn voor iedereen!

Hoe werkt het energieprestatie dashboard voor bewoners?

Via het prestatiedashboard krijgen bewoners inzicht in hun energieverbruik. In dit filmpje nemen wij bewoners mee door het prestatiedashboard en leggen we uit hoe het dashboard werkt én wat bewoners zelf kunnen doen om energiezuiniger te leven.