Bij ons gaat wonen verder dan alleen een woning: het gaat over het leven van mensen

We willen allemaal een huis waarin we ons thuis voelen, waarbij genoeg financiële ruimte overblijft om leuke dingen te doen en waar wij - en de generaties na ons - nog jarenlang plezier van hebben. Een fijn leven voor vandaag, morgen en overmorgen. Op de huidige woningmarkt is zo'n plek niet voor iedereen bereikbaar. Daar willen we als Fijn Wonen iets aan doen. In 2014 wisten we al dat het anders moest. Het werd tijd voor een nieuwe manier van bouwen: slimmer en goedkoper met woningen van bewezen kwaliteit die gevarieerd én betaalbaar zijn. Benieuwd naar ons hele verhaal? Bekijk de video hieronder.

Het kan wel.

In een tijd waarin alles rondom wonen onzeker is, wil je zeker weten dat wat je huurt of koopt van de beste kwaliteit is. Karakter heeft. En betaalbaar blijft. Dat vraagt om een nieuwe manier van bouwen. De tijd van praten is voorbij, het is tijd om te doen. Daarom bouwen wij nu al aan de woningen van de toekomst. Zo produceren we elke Fijn Wonen-woning in onze eigen woningfabriek met behulp van geavanceerde robottechnologieën en onder geconditioneerde omstandigheden. Daardoor bieden we iedere dag topkwaliteit in ieder detail, ongekend veel variatie om de wijk van je dromen samen te stellen en een transparante, betaalbare prijs. Op deze manier creëren we een comfortabel (t)huis voor iedereen. Zonder ook maar ergens op in te leveren. Fijn leven in een gevarieerde woning van bewezen kwaliteit voor een betaalbare prijs? Het kan wel. En het verschil, dat maken we niet alleen. Samen met corporaties, ontwikkelaars, beleggers en gemeenten zorgen we ervoor dat het aanbod kwalitatief hoogwaardige, gevarieerde en betaalbare woningen verder groeit. Zo kunnen steeds meer mensen - nu en in de toekomst - duurzaam leven zonder in te leveren.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

De circulaire prestaties van onze woningen in één oogopslag

Onderstaande afbeelding laat zien hoe wij, bij Fijn Wonen, dagelijks werken aan het thema circulariteit. Schuif de verticale lijn van links naar rechts en kom achter het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning en een circulair gebouwde woning.

Onze belofte

Gezin in betaalbare woning

Betaalbaar

Dankzij ons slimme productieproces en energiezuinige keuzes leveren we altijd de beste kwaliteit voor de beste prijs. Voor afnemers én bewoners. Bij ons vind je geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verborgen kosten. Wij bieden altijd een all-in prijs.

  • Bij ons kun je altijd rekenen op een all-in prijs en we leggen sterk de focus op het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO).
  • Door ons snelle, gedigitaliseerde productieproces in de woningfabriek met vijftig vakmannen in plaats van 1350 houden we de bouwkosten laag.
  • Met een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van 25 jaar, dat verlengd kan worden tot vijftig jaar, is nu al duidelijk welke onderhoudskosten in de toekomst verwacht kunnen worden.
  • Door in te zetten op energiezuinige keuzes, blijven de woonlasten voor bewoners laag. Zij besparen jaarlijks tot wel 1.300 euro op hun energierekening.
  • Een grondgebonden woning is al mogelijk vanaf € 175.000 v.o.n., een appartement vanaf € 200.000 v.o.n.
  • Door de geconditioneerde omstandigheden en uitgedachte processen, voorkomen we faalkosten.
Woningfabriek Van Wijnen Fijn Wonen Heerenveen

Ga mee op onze bijzondere (woon)reis 

Wie Fijn Wonen zegt, zegt vrijwel automatisch woningfabriek. Maar dat is niet waar de reis van Fijn Wonen ooit begon. Met een andere kijk op de bouwsector, een flinke dosis doorzettingsvermogen en onverminderd enthousiasme willen we met onze nieuwe manier van bouwen een steentje bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. Duik in ons persoonlijke reisverslag, van het ontstaan van Fijn Wonen tot het kantelen van de woningmarkt.

Het Fijn Wonen-proces

Wil jij weten hoe wij dit alles waarmaken? In onderstaande video zie je hoe het proces verloopt. 

Meer weten over ons?