Fijn Wonen gaat verder dan alleen het realiseren van een woning.

Wij streven naar een fijn leven voor vandaag, morgen én overmorgen. Onze levensloopbestendige woning sluit hier naadloos op aan.

Levensloopbestendige woning
Slaapkamer in levensloopbestendige woning

Sinds 2020 is ons woningtype 101, de favoriet van corporaties, ook verkrijgbaar als levensloopbestendige woning. Met een badkamer en slaapkamer op de begane grond, is deze woning niet alleen geschikt voor vandaag, maar ook voor de toekomst.

Onze Levensloopwoningen zijn er voor iedereen. Met onder meer ruime, drempelloze kamers, een flexibele indeling van de bovenverdieping en een royale badkamer past de woning bij iedere levensfase, voor jong en oud. Bovendien krijgen mensen de kans om tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen. Zo ben je voorbereid op de toekomst.

Levensloopbestendige woningen Oosterwolde

Diversiteit

Het is mogelijk een levensbestendige woning te integreren in een woonblok met andere gezinswoningen. Er kan binnen één woonblik dus gemixt worden! Hierdoor wordt diversiteit in de wijk gerealiseerd.

 

De kenmerken van onze levensloopbestendige woning

  • Compact en betaalbaar;
  • Multifunctioneel;
  • Voldoet aan de WoonKeur bestaande bouw (kwalitatief goed, toegankelijk, flexibel, aanpasbaar);
  • In te passen in woonwijken met gezinswoningen;
  • Slaapkamer beneden;
  • Flexibele indeling bovenverdieping.
Slaapkamer in levensloopbestendige woning
Woonkamer in levensloopbestendige woning

Indeling

  • Begane grond: hal met meterkast, technische ruimte en apart toilet, woonkamer en open keuken. Tevens een slaapkamer met een schuifdeur naar de centraal gelegen badkamer. Vanuit de hal is er ook een deur naar de badkamer, waardoor de badkamer ook vanaf de bovenverdieping eenvoudig toegankelijk wordt.
  • Eerste verdieping: het is mogelijk de eerste verdieping als onbenoemde ruimte af te leveren (leeg te laten), maar er kunnen ook wanden geplaatst worden zodat er twee ruime slaapkamers gerealiseerd worden.
  • De tweede verdieping bevat een zolder die bereikbaar is met een vlizotrap. Deze is zeer geschikt voor het opbergen van spullen.
Badkamer

Zorgpakketten

Onze levensloopwoningen zijn in de basis ‘zorgklaar’. Daarnaast ontwikkelen we verschillende pakketten waarmee we de zorgvoorzieningen in de toekomst kunnen uitbreiden zoals beugels en zitjes in de sanitaire ruimten.

Heb je interesse of vragen?