In de ruim 100-jarige geschiedenis van Van Wijnen deden we veel ervaring op met alle soorten bouw, waaronder met hout, beton en staal. Die ervaringen maken dat we ook nu voor beton kiezen als belangrijke bouwsteen voor Fijn Wonen. Beton bezit een aantal mooie eigenschappen waar je als woningbezitter op kunt vertrouwen. Het is robuust, brandveilig, snel te verwerken, geluidswerend en zorgt voor een fijn binnenklimaat. Maar, indien traditioneel uitgevoerd, ook een bouwmateriaal met een hoge CO2-uitstoot. 

We kennen beton allemaal als de grijze, steenachtige massa, die bestaat uit onder andere water, zand, grind en cement. Maar wist je dat er binnen dit recept nog best wat te winnen valt op het gebied van het verlagen van CO2-uitstoot? Dat is wat we bij Fijn Wonen hebben gedaan en blijven doen. Steeds met het doel om de CO2-uitstoot van ons betonmengsel flink naar beneden te brengen. Daar zie je helemaal niets van, maar het komt het milieu wel ten goede. En daar doen we het voor! 

In ons whitepaper nemen we je stap voor stap mee in onze keuzes en vertellen we hoe we ons beton verder verduurzamen. 

Meer weten over bouwen met beton?

Alles over duurzaam bouwen met beton

Er valt veel te winnen op het gebied van het verlagen van CO2-uitstoot bij het bouwen met beton. Fijn onderzoekt alternatieve mogelijkheden met als doel: de CO2-uitstoot van ons betonmengsel flink naar beneden te brengen. In onze whitepaper nemen we je stap voor stap mee en geven we antwoord op de meest gestelde vragen over bouwen met beton.

60% minder CO2

Fijn Wonen heeft als doelstelling om in 2030 C02-neutraal te zijn. Er zijn nu al forse reductiestappen gezet. Onze nieuwe mengsels stoten tot 60% minder CO2 uit dan onze eerdere mengsels. Hoe we dit aanpakken, lees je in het whitepaper

De route richting CO2-neutraal beton

Omdat cement de grote vervuiler is, streven we naar beton zonder cement. Aan de hand van drie stappen tekenen we de route richting CO2-neutraal beton. Deze stappen kun je spiegelen aan de ontwikkeling van de elektrische auto. Lees er meer over in ons whitepaper. 

Nieuwsgierig geworden?