Het kan wel.

In een tijd waarin de woningmarkt op slot zit en alles rondom wonen onzeker is, wil je dat wat je huurt of koopt van de beste kwaliteit is. Karakter heeft en betaalbaar blijft. Dat vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Daarom helpen wij op onze eigen, unieke manier bij het oplossen van het woningtekort. Door gebruik te maken van slimme productiemethoden en robotisering creëren we een comfortabel (t)huis in een fijne wijk of buurt voor iedereen. Zonder ook maar ergens op in te leveren.  

Bewezen kwaliteit 

Iedereen verdient het om zorgeloos, ongestoord en gelukkig te wonen. Niet voor niets hanteren we daarom torenhoge eisen. Dat betekent topkwaliteit in elk detail. Zo is de hechtsterkte van onze gevelstenen acht keer sterker dan de norm. Daarnaast zijn onze materialen meer dan 120 minuten brandwerend, dat is ruim vier keer langer dan de norm. Daarnaast is het extra comfortabel wonen met onze WTW-unit, die gemiddeld 34% beter ventileert dan het bouwbesluit. Dit geeft bewoners een fijn binnenklimaat.  

Met ons gedigitaliseerde proces blijven we onszelf verbeteren en vergroten we de nauwkeurigheid en kwaliteit van onze producten. Door de inzet van hightech machines en robotica zetten we een nieuwe standaard in de bouwsector. Stap voor stap schalen we verder op in de productiesnelheid. De focus op zekerheid en hoogwaardige kwaliteit is niet alleen een belofte, maar een gegarandeerde standaard in elk project dat we aangaan.  

videoweergave van de mogelijkheden met de gevels voor de Fijn Wonen-woningen

Miljoenen variaties

Wie denkt dat alle woningen uit de fabriek er hetzelfde uitzien, heeft het mis. Van een authentieke jaren 30-woning in hartje binnenstad tot een ruime gezinswoning in een dorp: bij ons vind je altijd de uitstraling die precies in jouw straatje past.

Ons innovatieve productieproces, aangestuurd door geavanceerde configuratoren, biedt ongekende variëteit in stedenbouwkundige opties en architectuurmogelijkheden. Het resultaat? Keuzevrijheid om je eigen droomwijk te ontwerpen.

Bekijk onze woningen en appartementen

Bijzonder betaalbaar

Een nieuwe woning vanaf € 175.000 v.o.n.? Het kan wel!  Doordat we onze woningen onder geconditioneerde omstandigheden maken, houden we de kwaliteit hoog en de prijs betaalbaar. Voor onze afnemers én voor bewoners. Want dankzij energiezuinige keuzes besparen zij jaarlijks tot wel 1.300 euro op hun energierekening. Bij ons kun je altijd rekenen op een heldere all-in prijs, zonder addertjes onder het gras en bijkomende kosten. 

Fijn Wonen vlag

Aangenaam, wij zijn Fijn Wonen.

Fijn Wonen is het woonproduct van Van Wijnen. Opgericht als start-up in 2014, als antwoord op de snel veranderende bouwsector. De financiële crisis van toen was namelijk dé reden om na te denken over woningbouw in de toekomst. Om onder andere de betaalbaarheid van wonen in stand te houden, is het Fijn Wonen-productplatform ontwikkeld, de backbone van onze woningfabriek in Heerenveen. Door onze innovatieve manier van bouwen, produceren we hier kwalitatief hoogwaardige woningen met legio variatie voor een betaalbare prijs.

Woningfabriek

Door IT, robotica en andere technologieën te omarmen, hebben we ons antwoord op de woningnood gevonden. Een hypermoderne en all-electric woningfabriek met een oppervlakte van maar liefst 14.000 m2, waar meer dan 70 robots en zo’n 50 vakmensen het werk van 1.350 bouwvakkers doen. Met onze fabriek kunnen we de productie gefaseerd opschalen naar 4.000 woningen per jaar. Unieke woningen met elk een eigen stijl én karakter. Zo ontwikkelen we in een constant tempo kwalitatief hoogwaardige, gevarieerde en betaalbare woningen, voor nu en de toekomst.

Het proces

Van het bedenken van een project tot en met de productie, ons proces is volledig gedigitaliseerd. Uniek in de bouwsector! Samen met een accountmanager ontwerp je je eigen buurt, waarna onze robots aan de slag gaan. Van vloeren en muren tot complete gevels, alles wordt nauwkeurig getimed, precies afgemeten en snel ter plekke geassembleerd. Zo minimaliseren we overlast op de bouwplaats en voor de buurt. Daarnaast verlagen we de CO2-uitstoot, verkorten we de bouwtijd, voorkomen we faalkosten en leveren we de beste kwaliteit voor de beste prijs.

Verleg de grenzen van wat er mogelijk is met Fijn Wonen