NieuwsInspiratieCirculair bouwen
21-12-2023Door Marrit de Haan

Met trots kunnen we zeggen dat onze nieuwe manier van bouwen volledig gecertificeerd is, van ontwerp en productie tot en met assemblage! In juli behaalden we al een mijlpaal in de bouwsector: als eerste bouwer ontvingen we deel 1 van het KOMO-certificaat BRL2840 voor de ontwerpfase van ons prefab woningconcept. Vandaag kwam Jeroen Pos, Business Development Manager Wkb bij Kiwa Nederland, opnieuw naar de woningfabriek om het vervolg van dit certificaat uit te reiken.

Sybout Reitsma, operationeel directeur Van Wijnen Smart Structures 2, nam het KOMO-certificaat BRL2813 in ontvangst. Deze garandeert niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons beton maar ook die van de prefab wanden, vloeren en bouwmuren die de woningfabriek produceert. Hierbij horen ook de CE-markering voor gevels en bouwmuren en het NL-BSB certificaat voor vooraf vervaardigde betonproducten.

Ook nam Alex Diender, directeur Van Wijnen Smart Assembly, deel 2 van het BRL2840 certificaat in ontvangst. Deze staat voor de assemblage van de woningen. Nu het volledige certificaat behaald en uitgereikt is, kan onafhankelijk vastgesteld worden dat we onze werkprocessen dusdanig en aantoonbaar beheersen en dat dit niet in elk project opnieuw door een kwaliteitsborger gecontroleerd hoeft te worden. Dit leidt tot een snellere doorlooptijd en minder kosten. 

Een mooie mijlpaal waar we met het hele team hard aan hebben gewerkt én hartstikke trots op zijn!
Een mooie mijlpaal waar we met het hele team hard aan hebben gewerkt én hartstikke trots op zijn!
Alex Diender
directeur Van Wijnen Smart Assembly
Voor Kiwa Nederland en BouwQ, die deze beoordelingsrichtlijn samen ontwikkelden, is de uitreiking van deze certificaten ook een primeur, nog niet eerder behaalde een bouwer deze status en met dit drieluik zijn we koploper in onze sector. Laat het nieuwe jaar inclusief de Wet Kwaliteitsborging maar komen, wij zijn méér dan klaar voor!

Wil jij met ons samenwerken aan fijn wonen voor iedereen in Nederland?