20 sociale hurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard

Aan de Krusemanlaan Noord in Heerhugowaard mogen wij 20 woningen realiseren voor gemeente Dijk en Waard en Woonstichting Langedijk. De locatie is door de gemeente aangewezen als urgente locatie om binnen een jaar sociale (huur)woningen te realiseren voor jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen. Om aan het verzoek te voldoen heeft Van Wijnen versneld capaciteit beschikbaar gesteld in de woningfabriek. Ondertussen zijn we druk aan het werk met de realisatie van de nieuwe woonwijk waarin het voor heel veel verschillende mensen 'fijn wonen' wordt. 

Het project bestaat in totaal uit 79 sociale huurwoningen, 59 appartementen en 20 ééngezinswoningen en is in amper een jaar tijd gebouwd. Dit in samenwerking met de gemeente Dijk en Waard, Woonstichting Langedijk, woningcorporatie WoonWaard, De Groot Vroomshoop en Finch Buildings.

De snelle realisatie van deze woonwijk is onder andere door onze nieuwe manier van bouwen mogelijk gemaakt. Door ons innovatieve productieproces realiseren we betaalbare woningen van bewezen kwaliteit. De huizen zijn duurzaam gebouw en goed geïsoleerd. De huizen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak, daarnaast zijn ze gasloos en voorzien van duurzame verwarmingsinstallaties. 

De Snel Thuis-aanpak van van Wijnen

Sneller woningen realiseren is noodzakelijk om het woningtekort in Nederland met spoed aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat vooral extra menskracht en snellere procedures bijdragen aan het realiseren van de woonopgave. Daarom helpt Van Wijnen gemeenten en woningcorporaties met de Snel Thuis-aanpak. Met deze aanpak doorlopen we samen binnen een jaar het proces van het idee voor een woningbouwproject tot de sleuteloverdracht. Voor zowel permanente als tijdelijke woningen. Lees hier meer over de Snel Thuis-aanpak.

Locatie

Versnelde aanpak in Dijk en Waard

Ook in Dijk en Waard (Noord-Holland) wachten veel mensen op een sociale huurwoning. Vaak al langer dan 4 jaar. Om het woningtekort met spoed aan te pakken, koos de gemeente voor een innovatieve manier van samenwerken met woningcorporaties én bouwers. “We willen met elkaar 20 eengezinswoningen en 59 appartementen binnen een jaar realiseren. Omdat we dat allemaal écht willen, lukt ons dat ook,” vertelt René Zwagerman, senior projectleider bij gemeente Dijk en Waard. Lees het volledige interview op de website van Van Wijnen
Artist Impression - Heerhugowaard - impressie achterzijde

Bouwen in racetempo, maar wél gewoon goed!

Binnen een jaar een hele serie woningen ontwerpen én opleveren. Dat klinkt niet alleen razendsnel, dat is het ook. De realisatie van nieuwe woningen vereist naast ontwerpen, bouw- en woonrijp maken en bouwen namelijk ook een heel vergunningentraject. En met name dat laatste is tijdrovend en intensief. In Dijk en Waard is het toch gelukt!

20 sociale huurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard

Begin volgend jaar start de realisatie van 20 sociale huurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard. De woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen en Woonstichting Langedijk gaat de woningen eind 2023 verhuren. De overeenkomst voor dit plan is vrijdag 30 september ondertekend door beide partijen.

Meer weten over dit project?