NieuwsLevensloopbestendig wonenCirculair bouwen
9-1-2024Door Fijn Wonen

In het Gelderse Borculo worden dit jaar 12 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen gerealiseerd. In opdracht van wooncorporatie ProWonen leveren wij deze woningen vanuit de woningfabriek in Heerenveen. Coen Huijbers, manager Vastgoed bij ProWonen en Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, tekenden dinsdag 9 januari samen voor de ontwikkeling en realisatie van dit project aan de Spoorstraat.

Ondertekening

Op het kantoor van ProWonen in Borculo werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. ‘’Hiermee starten we het nieuwe jaar gelijk goed’’ vertelt Huijbers enthousiast. ‘’Bij ProWonen werken we dagelijks aan het woongeluk van onze huurders, want een thuis is voor iedereen belangrijk. Door te investeren in 12 nieuwe woningen voor de verhuur, die ook nog eens levensloopbestendig zijn, bieden we 12 huishoudens voor langere tijd een fijne plek.’’ ProWonen staat, net als Fijn Wonen, voor kwalitatief goede en betaalbare woningen. Deze woningen zorgen ervoor dat wonen ook in Borculo weer een stukje prettiger wordt.

Fijn wonen voor iedere levensfase

De woningen zijn uitgevoerd als één laag met een kap en dit woningtype staat garant voor iedere levensfase. Met een ruime slaapkamer en een royale badkamer op de begane grond is deze woning niet alleen geschikt voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Deze woningen worden geproduceerd in de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen en komen als losse elementen, wanden, vloeren en gevels, aan op de bouwplaats. Een nieuwe manier van bouwen waarbij de kwaliteit, variatie en betaalbaarheid goed gewaarborgd blijft. Oosting: ‘’We werken met woningtypes waarvan we weten dat er vraag naar is, en die kunnen we leveren in de enorme variëteit die nodig is om in ons land mooie wijken en buurten te bouwen. Zo ook in Borculo, de 12 woningen passen goed in het bestaande straatbeeld, mede door het ontwerp van Venster Architecten, en kunnen jarenlang woonplezier bieden aan jong én oud.’’

Planning

De bouw van de woningen zal later dit jaar van start gaan.

Meer details over dit project?

12 nieuwbouwwoningen voor jong en oud!

Coen Huijbers, manager Vastgoed ProWonen, zette samen met Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, een handtekening voor de ontwikkeling en realisatie van dit nieuwe project in Borculo.

Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen?