NieuwsInspiratieCirculair bouwen
18-3-2022Door Marrit de Haan
Op basis van de op vrijdag 18 maart 2022 bekendgemaakte jaarcijfers zijn er meerdere nieuwsberichten over Van Wijnen, de woningfabriek en de Fijn Wonen-woningen die hier over een niet al te lange tijd van de lopende band rollen, gepubliceerd. Hieronder lees je telkens een stukje van het artikel van in dit geval het Financieele Dagblad, Cobouw en Telegraaf. Wil je het hele artikel lezen? Ga dan naar de desbetreffende website, log in en kom achter al het moois dat we met het inzetten van de woningfabriek voor het woningtekort in Nederland in petto hebben.
Woningfabriek Heerenveen

De woningfabriek staat, nu wil Van Wijnen Nederlands grootste woningbouwer worden

Deze ambitie leggen CEO Peter Hutten en CFO Kees Wielaart neer tijdens een toelichting op de op vrijdag 18 maart 2022 gepubliceerde jaarcijfers. Het bedrijf is een van de voorlopers in de productie van fabriekswoningen die goedkoper zijn dan traditioneel gebouwde woningen. Nog voor de bouwvak gaat de woningfabriek in Heerenveen in bedrijf waar per jaar 4000 Fijn Wonen-woningen van de band kunnen rollen. 'Er is grote behoefte aan betaalbare woningen, en wij kunnen daar met onze huizen en appartementen een belangrijke bijdrage aan leveren.' vertelt Hutten aan het FD.

Hutten en Wielaart

Van Wijnen boekt recordomzet en zet zwaar in op betaalbare fabriekswoningen

Van Wijnen heeft vorig jaar een recordomzet geboekt. De nieuwe woningfabriek gaat rond de bouwvak van start, vertelt topman Peter Hutten, die zich zorgen maakt over de impact van de oorlog in Oekraïne. “Projecten komen gewoon tot stilstand. Dat gebeurt nu al. Er is en blijft er een enorme behoefte aan betaalbare woningen”, aldus Hutten in zijn werkkamer langs de A1 in Baarn. “In dat segment is zo veel nood.” Woningbouwers kunnen de vraag niet aan. Van Wijnen produceert op volle kracht, meer kan het bedrijf niet doen, verontschuldigt hij zich bijna. “Het aantal mensen is de beperking.” vertelt hij aan Cobouw.

Artist Impression woningtype 201

'Koopwoning tussen twee en drie ton blijft mogelijk'

Van Wijnen zal de komende jaren gezinswoningen blijven bouwen die tussen de twee en drie ton moeten kosten. ''Dat is ver beneden de gemiddelde prijs van een woning in Nederland, ruim € 400.000.'' aldus de Telegraaf.

Nieuwsgierig geworden naar de woningfabriek?