NieuwsCirculair bouwen
25-9-2023Door Fijn Wonen

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft samen met Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 46 betaalbare en energiezuinige woningen in het project Fijneburen in De Tippe in Zwolle. De woningen worden ontworpen door AG Nova Architecten. De bouw staat gepland voor 2024.

Het project Fijneburen omvat overwegend betaalbare en energieneutrale (BENG 3 = 100% energieneutraal) woningen, gericht op starters op de woningmarkt. Er komen 16 hoekwoningen en 30 tussenwoningen. De woningen variëren in grootte van circa 84 m2 tot circa 127 m2. Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin en tellen twee of drie slaapkamers.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Dankzij de innovatieve en efficiënte bouwwijze van Fijn Wonen zijn wij in staat om in dit plan een groot deel van de woningen aan te bieden in de betaalbare prijscategorie. Hier is in Zwolle juist veel vraag naar. Bovendien kent dit plan een korte ontwikkeltijd, waardoor we het snel in verkoop hebben kunnen brengen. Mooi aan dit project is verder dat de bewoners in Fijneburen straks naast hun eigen tuin een collectieve tuin krijgen die zij samen kunnen inrichten. Zo hopen we dat de sociale contacten worden gestimuleerd en er al snel en gezellig buurtje ontstaat.”

De Tippe

De Tippe is de nieuwste wijk in Stadshagen, Zwolle. Hier worden ruim 1.300 woningen gerealiseerd. Het wordt een vriendelijke en groene buurt waarin mensen stedelijk kunnen wonen met het veilige en knusse gevoel van een dorp. De wijk is goed bereikbaar, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers en met weinig auto’s op straat. De Tippe is opgedeeld in drie buurschappen met elk een eigen karakter: De Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Het Poldergrid. Het project Fijneburen komt in het buurschap De Stedelijke Radialen.

Menso Oosting, directeur Fijn Wonen: "We willen met onze nieuwe manier van bouwen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. De woningen in De Tippe zijn woningen van bewezen, hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd in onze eigen woningfabriek. Verder zijn de verschillende woningtypes, met twee of drie slaapkamers en een eigen voor- en achtertuin, ook nog eens heel betaalbaar. En natuurlijk energiezuinig”, aldus Oosting.

Planning en aanmelden

De verkoop start binnenkort. De bouw start in het 2e kwartaal van 2024 en de oplevering is naar verwachting aan het einde van volgend jaar. Voor meer informatie kijk op www.wonenindetippe.nl. Hier is het ook mogelijk om je alvast aan te melden als belangstellende.

Laat de samenwerking beginnen!

Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van 46 woningen, project 'Fijnburen', in De Tippe in Zwolle

Mireille Jeurnink en Menso Oosting ondertekening in Zwolle
Fijn Wonen in De Tippe in Zwolle
AI Droneshot De Tippe Zwolle

Fijneburen in De Tippe

In samenwerking met gebiedsontwikkelaar VanWonen worden binnenkort 46 woningen gerealiseerd in De Tippe in Zwolle. Het gaat om 46 betaalbare en energiezuinige woningen in het project Fijneburen in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Bekijk het project