KlantverhalenCirculair bouwenFijn voor iedereen
29-3-2022Door Fijn Wonen

“Samen hebben we een nieuw stukje ‘samenleving’ gebouwd. Prachtig!” De directeur van Stepforward, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van verontreinigde locaties, sloeg de handen ineen met HD Groep, Gemeente Gouda én Fijn Wonen om in de nieuwe wijk Fluwelenhof in Gouda 24 energiezuinige en circulaire gezinswoningen te realiseren. “Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Net zoals Fijn Wonen”, vertelt Stefan. “Met een prachtige wijk als resultaat.” Benieuwd? Lees snel verder!

Fijn samenwerken met Stefan Wemmenhove van Stepforward

“Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. En laat Fijn Wonen nou precies hetzelfde doen.” Stefan Wemmenhove, directeur van Stepforward sloeg de handen ineen met HD Groep, Gemeente Gouda én Fijn Wonen om op een unieke plek in Gouda, in de nieuwe wijk Fluwelenhof, 24 energiezuinige en circulaire gezinswoningen te realiseren.

Samen hebben we een nieuw stukje ‘samenleving’ gebouwd. Prachtig!
Samen hebben we een nieuw stukje ‘samenleving’ gebouwd. Prachtig!
Stefan Wemmenhove
Stepforward

Een locatie met een verhaal

Dat de gemeente een ‘gouden’ plekje in handen had met deze locatie, was allang duidelijk. Dichtbij de historische binnenstad, het treinstation, prachtige historische singels en een schitterend, groen park. “Maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad om dit van de grond te tillen”, vertelt wethouder Tetteroo van Gouda. Want juist díe aarde bracht een grote uitdaging met zich mee. Jarenlang was dit het domein van een metaalwarenfabriek en kringloopwinkel, die hun sporen achterlieten in de bodem. “Het heeft ons wel zo’n vijftien jaar geduurd om grip op de situatie te krijgen. En toen kwam Stepforward op ons pad.”

De tekst gaat verder onder de foto's

Rogier Tetteroo - Wethouder gemeente Gouda - voor de woningen in Gouda
Klanten aan het woord

Rogier Tetteroo over het project in Gouda

"Wij zijn trots op deze prachtige nieuwe wijk op een unieke locatie."

Serge - Bewoner Fluwelenhof - Voor zijn woning in Gouda
Bewoners aan het woord

Serge, bewoner Fluwelenhof

"Wij zijn heel blij met ons nieuwe plekje en kunnen niet wachten er echt iets moois van te maken."

Stefan Wemmenhove - directeur Stepforward - Voor de woningen in Gouda
Klanten aan het woord

Stefan Wemmenhove over Fijn Wonen

"Samen hebben we aan een nieuw stukje 'samenleving' gebouwd. Prachtig!"

Wij delen onze bedrijfsfilosofie

Stepforward is gespecialiseerd in de aanpak van verontreinigde locaties. “Na een uitgebreid bodemonderzoek, hebben we de locatie gesaneerd en geschikt gemaakt voor herontwikkeling”, legt Stefan uit. HD Groep vervulde daarbij de rol van gedelegeerd ontwikkelaar. Stepforward besloot de bouw van de wijk bij Fijn Wonen neer te leggen. “Een heel vanzelfsprekende keuze”, vertelt Stefan, “want onze bedrijfsfilosofie sluit eigenlijk precies aan op die van Fijn Wonen. Wij willen van een negatieve situatie een positieve situatie maken. Net zoals Fijn Wonen”, legt Stefan uit. “We weten allemaal dat de druk op de woningmarkt enorm is. Daarbij zijn er ook nog eens veel locaties verontreinigd. Beide zoeken we altijd naar oplossingen om een locatie weer betekenis te geven.”

"Onze bedrijfsfilosofie sluit precies aan op die van Fijn Wonen."

 

Een resultaat waar we trots op zijn

Wat beide partijen daarnaast verbindt, is het thema duurzaamheid. “Wij maken de bodem ‘schoon’ en vinden het belangrijk dat deze ook zo schoon mogelijk blijft”, legt Stefan uit. “Juist daarom vinden we het zo belangrijk om samen te werken met een partner die dit net zo hoog in het vaandel heeft staan. We kunnen zo echt van waarde zijn voor een nieuwe locatie.” En met succes! Inmiddels zijn alle 24 woningen afgeleverd. “In oktober begonnen met de bouw en kijk eens waar we nu zijn; al in maart zijn alle woningen afgeleverd. Een resultaat waar we ontzettend blij mee zijn!” En niet alleen Stefan van Stepforward, maar óók wethouder Tetteroo:

“We zijn supertrots op deze nieuwe wijk op een prachtige locatie in onze gemeente.”

 

Wethouder Rogier Tetteroo, Stefan Wemmenhove van Stepforward en bewoner Serge
Gevels van de woningen in woonwijk Fluwelenhof in Gouda
Reporter Michael met Stefan Wemmenhove van Stepforward en wethouder Rogier Tetteroo
Gevel en dak met zonnepanelen - Fluwelenhof Gouda
Fluwelenhof Gouda - Droneshot

Gouda | 24 woningen | EPC0

Aan de Fluwelensingel in Gouda realiseerden wij 24 eengezinswoningen van het woningtype 301. Alle woningen zijn energieneutraal en zijn tot stand gekomen door een initiatief van Stepforward met HD Groep als gedelegeerd ontwikkelaar. Meer weten?