BewonersverhalenInspiratieCirculair bouwenLevensloopbestendig wonen
8-12-2022Door Marrit de Haan

Welkom op het Pagepark in Gennep! In totaal hebben we hier 36 Fijn Wonen-woningen gerealiseerd. Hiervan zijn 24 woningen levensloopbestendige (LLB) woningen welke we in december 2022 opleverden. De overige 12 woningen bestaan uit twee woonlagen met een kap welke eind januari zijn opgeleverd aan de blije bewoners. Door de combinatie van deze verschillende woningtypes is deze buurt rijk aan diverse doelgroepen. Zo stellen we je graag voor aan Miranda. In de video hieronder zie je hoe de oplevering van haar nieuwe, levensloopbestendige woning verliep en nemen we een kijkje in haar (nu nog) kale casco. Ook het jonge stel Jody en Jaap wonen in deze wijk en hebben een 201 woning in dit project gekocht. Benieuwd naar welke stappen zij allemaal doorliepen tot en met de oplevering van hun nieuwe (t)huis? Je ziet het allemaal op deze pagina.

Binnenkijken bij Miranda in LLB woning in Gennep
Woonkamer LLB woning Miranda uit Gennep
Keuken LLB woning Miranda uit Gennep

Levensloopbestendig wonen op z'n best: binnenkijken bij Miranda

Binnenkijken: één van de leukste dingen om te doen bij bewoners van een Fijn Wonen-woning. Alle spullen zijn verhuisd en de woning wordt steeds meer eigen. Deze keer zijn we bij Miranda, die heel fijn in een levensloopbestendige twee-onder-een-kapper in Gennep woont. ‘’Ik ben heel blij met mijn nieuwe woning. Langzaam wordt het helemaal eigen, zeker nu ook mijn vertrouwde meubels erin staan. De woonruimte achter in de woning is mijn favoriete plekje. Het geeft me een knus gevoel als ik aan de tafel zit en ik heb er een mooi uitzicht op de tuin welke al behoorlijk gezellig aangekleed is’’ vertelt ze enthousiast. ‘’Daarnaast is de woning goed geïsoleerd en komt er veel licht door de ramen naar binnen. Geluiden van verkeer hoor je nauwelijks. In de winter is het lekker warm door de vloerverwarming en nu in de zomer maak ik gebruik van de koelfunctie van de warmtepomp. Hierdoor is het echt aangenaam. Kortom: gewoon genieten!’’ Bekijk de foto's van haar levensloopbestendige woningen hiernaast.

''Ik ben blij met een nieuwbouwhuis zodat ik weinig onderhoud heb''

Maak kennis met Miranda, kersverse bewoonster van een levensloopbestendige woning in Gennep. Aan de Rijssenbeeklaan op het Pagepark realiseerden we 24 van deze woningen welke allemaal twee-onder-een-kappers zijn. Tijdens de oplevering hiervan verrasten Fijn Wonen-coach Isabel en uitvoerder Luuk Miranda met een bezoekje. Zo gaf ze ons een kijkje in haar (nu nog) cascowoning en vertelt ze over de aanloop naar deze nieuwbouwwoning toe. En, misschien nog wel het leukste van dit alles: over een tijdje komen we opnieuw langs om binnen te kijken en om te zien hoe ze de woning zichzelf eigen heeft gemaakt.

Binnenkijken in de droomwoning van Jaap en Jody

We nemen je voor de laatste keer mee naar Gennep. Daar heten Jaap en Jody je nog eenmaal welkom, en dit keer in hun volledig ingerichte Fijn Wonen-woning. Van de ruim opgezette woonkamer tot de strakke keuken én de vintage platenspeler: in deze oase van rust voelen ze zich helemaal thuis. ‘’De woning voelt heel licht, open en fijn. Niet alleen voor ons, maar ook iedereen die langskomt, merkt dit op’’ vertelt Jody enthousiast. Benieuwd in wat voor prachtige woning in een wijk ontwikkelt door Van Wijnen dit jonge stel woont? In deze video nemen ze je mee voor een binnenkijker!

''We hopen zo snel mogelijk in de nieuwe woning te trekken''

En in januari 2023 is het zover: de sleuteloverdracht en de officiële oplevering van Jody en Jaap hun koopwoning. In deze video nemen we je mee naar dit moment in Gennep. Fijn Wonen-coach Isabel treft het stel in de wijk en ze nemen ons mee naar binnen waar ze vol enthousiasme vertellen over hun plannen voor de inrichting. De eettafel, keuken, bank, tv-meubel én platenspeler: alles heeft in hun hoofd al een mooi plekje gekregen. Ook vertellen ze hoe ze hier terecht zijn gekomen en hoe de sfeer en het contact met de rest van de buren is.

Kijken en (in)meten: weer een stapje dichter bij

De woonwijk met Fijn Wonen-woningen wordt steeds beter zichtbaar en zo ook de toekomstige woning van Jody en Jaap. De hoogste tijd voor een kijk- en meetmoment (november 2022), want hoe fijn is het om tijdens de bouw alvast even in je nieuwe (t)huis te mogen kijken? ''We zijn heel benieuwd naar de binnenkant van de woning dus hebben heel veel zin in dit moment!'' Op locatie werden ze voorzien van een bouwhelm en laarzen, want: veiligheid op 1! Eenmaal in de woning werd er niet alleen gemeten met rolmaten of meetlinten, maar ook met kranten. Jody had een grote cirkel van meerdere kranten samengesteld om een indruk van hun nieuwe eettafel te krijgen. Super handig, toch?!

Een kijkje achter de schermen op de bouwplaats

Daar zijn ze weer: Jaap en Jody. Op het moment dat het casco geplaatst wordt, wonen ze tijdelijk bij de ouders van Jody. Maar over een aantal maandjes zijn ze eindelijk de trotse bewoners van een Fijn Wonen-woning in Gennep. De bouw van hun kersverse koopwoning is begonnen (juli 2022) en wat is er nu leuker dan je eigen casco geplaatst zien worden? ''We kijken het meest uit naar het moment dat we straks ín de woning staan. Weer een eigen plek hebben met veel ruimte en alles lekker in kunnen richten, daar hebben we echt heel veel zin in!'' aldus het enthousiaste stel.

Feestelijke start van de bouw én kennismaken met de buren

Polaroids ouderwets? Nee, hoor! In Gennep bleek het een perfect idee om je nieuwe buren alvast wat beter te leren kennen. Tijdens de start van de bouw in april 2022, waar alle toekomstige bewoners van het Pagepark voor uitgenodigd waren, werd er per bouwnummer een polaroidfoto van de nieuwe bewoner(s) gemaakt. Hier schreven zij zelf hun bouwnummer en na(a)m(en) op et voilà, na een tijdje hing het grote bouwhekdoek vol en kon iedereen zien wie er nog meer in dit project komt wonen. Jaap en Jody, een enthousiast stel die we volgen in hun weg naar een koopwoning in dit project, waren natuurlijk ook aanwezig en plaatsten hun foto bij bouwnummer 11. De start van de bouw is hiermee officieel een feit, op naar de volgende stap!