NieuwsInterviewsCirculair bouwen
16-7-2022Door Marrit de Haan

Aannemers kunnen de productie van flexwoningen makkelijk opschalen naar 15.000 stuks per jaar. Een rondgang leert dat dezelfde problemen die de gewone woningbouw frustreren, ook spelen bij de bouw van flexwoningen, maar dat de grootste hobbel is wie uiteindelijk de rekening betaalt. Mede hierom verdubbelen wij als woningbouwer voor volgend jaar alvast onze productie in verband met de komst van duizenden asielzoekers. Yteke de Jong, reporter bij Telegraaf ging in gesprek met Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen over dit onderwerp.

Woonminister De Jonge wil dat er per jaar 15.000 flexwoningen gebouwd worden. Aannemers hebben genoeg capaciteit in hun fabrieken, zegt een woordvoerder van Bouwend Nederland na een raadpleging onder de leden. ''Wij willen de productie van de flexwoningen volgend jaar verdubbelen van 600 naar 1200 in verband met de komst van meer asielzoekers'' zegt Oosting.

''Uit onze woningfabriek in Heerenveen komen kant-en-klare rijtjes modulaire woningen met woonoppervlakten tot wel 120 vierkant meter. Deze woningen zijn in de praktijk nauwelijks van de 'permanente' te onderscheiden en daarmee alles behalve eenheidsworst.''

''Als aannemers kunnen wij makkelijk 15.000 van die woningen per jaar leveren, maar het probleem zijn de beschikbare locaties. Je moet eigenlijk op voorhand al weten wat er na 15 jaar met de woning en de restwaarde gebeurt'' aldus Oosting.

 

Fijn Wonen Snel (T)huis

Snel (T)huis

Fijn Wonen Snel (T)huis is een nieuwe en unieke woonoplossing voor lokale woningzoekenden en statushouders. Wij verwachten de komende maanden een nóg grotere druk op de woningmarkt en juist daarom maken wij via deze weg versneld capaciteit beschikbaar voor een speciale 'Fijn Wonen Snel (T)huis-editie'. Wij doen dit omdat de urgentie op de woningmarkt zo hoog is en we de noodzaak voelen om een steentje bij te dragen aan onze samenleving.