BewonersverhalenInspiratieFijn voor iedereen
2-10-2023Door Marrit de Haan

Maak kennis met Rianne en Rutger. Sinds juni 2020 zijn zij de trotse eigenaren van een Fijn Wonen-woning aan de Melisseweg in Groningen. Kom binnen in hun droomwoning!

styling: Emmy van Dantzig   |   fotografie: Jansje Klazinga

Liefde op het eerste gezicht?

“Ja! Ons hart ging sneller kloppen van de stijl van de woning. Maar omdat we alleen nog een artist impression konden zien, zijn we ook gaan kijken bij een vergelijkbaar Fijn Wonen-project in Assen. Daar werden onze gevoelens bevestigd. De kwaliteit straalt er vanaf, net als de authenticiteit. De Amsterdamse stijl van de gevel met tuit bovenop en de horizontale witte strepen in het metselwerk maakten dat we voor deze woning kozen.”

Wonen op z'n best

“Dat de woning energieneutraal is, bevalt ons erg goed. Zo hebben we zonnepanelen op het dak aan de achterzijde, is de woning goed geïsoleerd en maken we geen gebruik van gas, wat we in Groningen natuurlijk heel fijn vinden. Ook de ligging van de woning is lekker centraal. Zo zijn we met 5 minuten fietsen in het centrum van Groningen en rijden we ook zo de snelweg op.’’

Op Interrail-trip spotten Rianne en Rutger deze hanglamp. Hij moét mee naar huis, maar past niet in de rugtas. Het opsturen ervan kost een dag vakantietijd, maar dan heb je wel een one-of-a-kind lamp met een leuk verhaal boven je eettafel hangen!

Woonkamer Rianne en Rutger uit Groningen
Rianne aan eettafel met hanglamp binnenkijker
Binnenkijken in keuken Rianne en Rutger
Stilleven van binnenkijker in Groningen

Favoriete ruimte

“De ruime woonkamer. Daar krijgen we ook veel complimenten over, bijvoorbeeld over de jaren ’30-stijl die we hebben doorgevoerd. Dat zie je vooral terug in de sierlijsten op de wand en de granito vloer en wandtegeltjes in de gang. Eigenlijk hebben we ons nieuwbouwhuis in een oud jasje gestoken.”

Een eigen plek creëren

“We houden ervan als iets uniek is. Daarom kopen we bijna niets nieuws en kiezen we voor tweedehands meubels. De kwaliteit is vaak beter, de stukken gaan langer mee en we brengen meubels van vroeger terug naar nu. Gelukkig zijn we dol op de midcentury-stijl!”

Naast haar werk als IC-verpleegkundige werkt Rianne ook als fotograaf. Meer van haar foto's vind je op www.rieannuh.nl of via @rieannuh op Instagram.

Hal binnenkijker Groningen Rianne en Rutger
Rianne en Rutger in deuropening binnenkijken in Groningen
Woonkamer met bank Rianne en Rutger uit Groningen
Rianne en Rutger in de keuken

Ook van plan om droomwoningen te creëren?