NieuwsCirculair bouwen
25-7-2023Door Fijn Wonen

Woningcorporatie l’escaut en Fijn Wonen tekenden op dinsdag 25 juli een overeenkomst voor de bouw van 20 eengezinswoningen in het project De Touwslagerij. Het project ligt aan De Dempostraat in de Scheldewijk. De rijwoningen bestaan uit twee blokken van tien woningen. Naar verwachting start de bouw in het vierde kwartaal van 2023 en is deze in het tweede kwartaal van 2024 gereed.

Conceptueel bouwen
Fijn Wonen gaat de woningen voor l’escaut op conceptuele wijze bouwen. De componenten van de woningen worden in de woningfabriek geproduceerd, en hoeven op de bouwplaats alleen nog maar in elkaar gezet te worden. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn ENG (energieneutraal). Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. Jan Leo van Deemter, directeur bestuurder l’escaut:

''In
 totaal heeft l’escaut als doel om tot 2030 rond de 750 woningen te bouwen. Hiervan komen 200 woningen in de Scheldewijk te staan. Door conceptueel te bouwen wordt de bouwtijd flink verkort. Door te kiezen voor woningen bestaande uit twee woonlagen met een kap, is het de ideale woning voor gezinnen.''

Razendsnelle realisatie
Door de inzet van de woningfabriek in Heerenveen worden de woningen als losse elementen; vloeren, wanden en gemetselde gevels, op transport naar de bouwplaats gebracht. Hier wordt in één dag een complete woning in elkaar gezet waarna deze, na 15 dagen afbouwtijd, klaar is om opgeleverd te worden. De realisatie van nieuwe wijken en buurten gaat op deze manier super snel. Armand van Ommen, senior accountmanager bij Fijn Wonen, voegt daaraan toe: ''Ons doel met het woonproduct Fijn Wonen is de leefomgeving voor bewoners zo comfortabel mogelijk te maken.''

Ontwerp
Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur uit eind 19e en begin 20e eeuw. De twintig woningen krijgen vier verschillende kleuren metselwerk. Beide blokken zijn voorzien van een tuitgevel. De herhaling van types en kleuren zorgt voor een gevarieerd, maar eenduidig beeld. De overgang tussen privé en openbaar gebied wordt aan de voorzijde gevormd door een Delftse stoep.

Het Scheldekwartier
De Touwslagerij ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water. Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand. l’escaut bouwt in de komende jaren in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De ontwikkeling van De Touwslagerij is de vierde deellocatie in de Scheldewijk.

Alle woningen met twee woonlagen zien?

Fijn Wonen in Vlissingen binnen handbereik

Jan Leo van Deemter, bestuurder bij woningcorporatie l'escaut en Armand van Ommen, accountmanager bij Fijn Wonen, tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 20 sociale huurwoningen aan De Dempostraat in Vlissingen.

Lescaut en Fijn Wonen 20 eengezinswoningen Vlissingen
Ondertekening De Touwslagerij Scheldewijk Vlissingen