NieuwsCirculair bouwen
17-1-2022Door Marrit de Haan

Maandag 17 januari sprak Peter Hutten (CEO van Van Wijnen) tijdens een werkbezoek in Den Haag met Hugo de Jonge, de nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Het werkbezoek was opgezet door Koninklijke Bouwend Nederland en vond plaats bij een groot bouwproject van Heijmans. “Een zinvol, veelbelovend, eerste contact, om samen met de minister iets te kunnen doen aan de woningnood” aldus Hutten.

Nieuwe rol

In zijn nieuwe rol wil Hugo de Jonge de komende jaren zijn tanden zetten in een grote taak. De Jonge: “Voor te veel mensen is het hebben van een fijn en betaalbaar huis nu geen zekerheid. Mijn eerste opdracht is: zorgen dat er heel veel gebouwd gaat worden.” Die opdracht vormde de directe aanleiding voor dit werkbezoek, waarbij Hutten speciaal was uitgenodigd vanwege de expertise van Van Wijnen op het gebied van geïndustrialiseerde woningbouw. Een kennismaking met Fijn Wonen als oplossing voor het woningtekort kon natuurlijk niet ontbreken. Want: betaalbaar wonen moet bereikbaar zijn voor iedereen. Ook onze woningfabriek, die ons bij deze enorme opgave gaat helpen, werd geïntroduceerd. “In het gesprek heb ik uitgelegd wat geïndustrialiseerde woningbouw op grote schaal, zoals alleen wij dat kunnen, kan betekenen voor veel Nederlanders die op een woning wachten. Standaardisatie naast reguliere woningbouw leidt tot sneller bouwen, betaalbare woningen en volop variatie. De Jonge toonde zich oprecht geïnteresseerd en heeft toegezegd om hierover verder in gesprek te willen gaan in onze nieuwe fabriek in Heerenveen” vertelt Hutten trots.

Samen bereik je meer!

Bij het werkoverleg waren verder onder meer aanwezig: Maxime Verhagen en Fries Heinis (Koninklijke Bouwend Nederland), Ton Hillen (Heijmans) en wethouder Martijn Balster (wethouder Wonen van gemeente Den Haag).

“We kijken ernaar uit om Hugo de Jonge in Heerenveen te ontvangen, zodat we snel én in gezamenlijkheid kunnen werken aan de enorme bouwopgave waar we voor staan.” 

Na dit werkbezoek is één ding wel duidelijk: de woningnood in Nederland oplossen, dat doen we samen!


Peter Hutten en Hugo de Jonge
Peter Hutten ontmoet Hugo de Jonge in Den Haag