KlantverhalenInterviewsBewonersverhalenFijn voor iedereen
14-4-2022Door Fijn Wonen

“Op Woonpark ’t Laar wordt het voor iedereen mogelijk om zo fijn en mooi te wonen.” Vlakbij de zee en op steenworp afstand van het bos bouwde Fijn Wonen 26 koopwoningen voor Van Wijnen en 20 huurwoningen voor Coever Vastgoed. Het park in aanbouw zal de komende jaren veranderen in een prachtige, groene oase. “De woningen zijn energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. En dat past perfect binnen onze strategie”, vertelt Chris Meyer, assetmanager bij Coever. “Het is echt een investering waar we 100% achter staan.” Benieuwd naar deze aanwinst in Julianadorp? Lees snel verder!

Wie een bezoekje brengt aan Woonpark ‘t Laar in Julianadorp, waant zich in een prachtige omgeving.  Met authentieke woningen in een groene oase, vlakbij het bos en op steenworp afstand van het strand. De droom van heel veel mensen; één die uitkwam voor de nieuwe bewoners van dit woonpark. Hier realiseerde Fijn Wonen 46 woningen, 20 huurwoningen voor Coever Vastgoed en 26 koopwoningen voor Van Wijnen. “Op Woonpark ’t Laar wordt het voor iedereen mogelijk om zo fijn en mooi te wonen”, vertelt Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen. “Daar doen we het uiteindelijk voor.”

Op Woonpark ’t Laar wordt het voor iedereen mogelijk om zo fijn en mooi te wonen

“Sneller, goedkoper en duurzamer”

In 2020 werd gestart met de nieuwe woonwijk, onderdeel van Woonpark ‘t Laar. Maar de eerste schop ging al in 2007 de grond in. “Van Wijnen is al jaren betrokken bij Woonpark ‘t Laar, waar we bezig zijn met een enorme gebiedsontwikkeling”, vertelt Simone. “Inmiddels staan er al bijna 230 woningen!” Vrije kavels, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen én 26 koopwoningen van Fijn Wonen. Woningen waar vandaag de dag een enorme behoefte aan is. “En juist daarom is Fijn Wonen zo interessant”, legt Simone uit. “Kijk, we hebben een groot woningtekort en met de traditionele bouw halen we die achterstand niet in. Het moet gewoon sneller, goedkoper en duurzamer. Doordat de Fijn Wonen-woningen in de fabriek gemaakt worden, kunnen ze snel afgeleverd worden en blijven ze betaalbaar.”

Dankzij Fijn Wonen kunnen we sneller, goedkoper en duurzamer bouwen

De tekst gaat verder onder de foto's

Chris Meyer van Coever Vastgoed voor de woningen in Julianadorp
Klanten aan het woord

Chris Meyer over Fijn Wonen

"Het is een investering waar we echt 100% achter staan"

Bewoner Daniëlle op de bank in haar woning in Julianadorp
Bewoners aan het woord

Daniëlle, bewoner Julianadorp

"Vrienden van ons hebben een hele hoge gasprijs. Die zorg hebben wij gelukkig niet"

Simone Hoekstra van Van Wijnen voor de woningen in Julianadorp
Klanten aan het woord

Simone Hoekstra over Fijn Wonen

"Dankzij Fijn Wonen kunnen we sneller, goedkoper en duurzamer bouwen"

“Een investering waar we achter staan”

Laat dat ook precies de reden zijn waarom Coever Vastgoed voor Fijn Wonen koos. “Wij zijn altijd op zoek naar duurzame investeringen die passen binnen de strategie van onze portefeuille”, vertelt Chris Meyer, assetmanager bij Coever Vastgoed. In Fijn Wonen vond Coever Vastgoed een partij waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen net zo hoog op de agenda staat. “Met het versnelde bouwproces dat de modulaire bouwmethode met zich meebrengt, speelt Fijn Wonen in op de hoge woningnood in ons land”, legt Chris uit. Inmiddels is ‘t Laar 20 huurwoningen rijker. ‘Slechts’ 20 zou je kunnen denken, gezien de grote projecten met honderden woningen die Coever Vastgoed achter de rug heeft. Toch is dit een project dat resoneert. “De woningen zijn energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. En dat past perfect binnen onze strategie”, vertelt Chris.

Met hun versnelde bouwmethode speelt Fijn Wonen in op de hoge woningnood in ons land

De tekst gaat verder onder de foto's

Dronefoto project Julianadorp
Een aantal van de ruurwoningen in Julianadorp
Detailfoto hek julianadorp
Gevel woningen Julianadorp
De voortuin bij een van de woningen in Julianadorp

Het ultieme vakantiegevoel

Alle 46 woningen hebben inmiddels een nieuwe eigenaar. Eén van de gelukkigen is Daniëlle. Enige tijd geleden ontvingen zij en haar vriend Yorick de sleutel van hun allereerste koopwoning. Inmiddels is het stel helemaal gesetteld én gewend aan alle energiezuinige opties die de woning hen biedt. “Vrienden van ons hebben een hele hoge gasprijs. Die zorg hebben wij gelukkig niet.” Hoewel er nu nog volop gebouwd wordt, zal de wijk steeds meer opgaan in de prachtige, parkachtige omgeving. Met de zee en de duinen in de verte en de bossen op steenworp afstand, ben je op Woonpark ’t Laar thuis op vakantie. Wie wil dat nou niet?

Vrienden van ons hebben een hele hoge gasprijs. Die zorg hebben wij gelukkig niet

Daniëlle aan de eettafel in haar woning in Julianadorp
De woonkamer van Daniëlle en Yorick
De twee katten van Daniëlle en Yorick
Danielle in de keuken
De keuken van Daniëlle en Yorick
Huurwoningen in Julianadorp

Julianadorp | 48 woningen

In Julianadorp realiseerden wij voor Coever Vastgoed en Van Wijnen 20 huurwoningen EPC 0,0 en 26 koopwoningen EPC 0,4.