Werken bij FijnCirculair bouwenFijn voor iedereen
15-9-2020Door Marrit de Haan

"Ik wil me de komende tijd nog meer zichtbaar maken als Functioneel Beheerder"

Wie ervoor zorgt dat de applicaties van Fijn vlekkeloos blijven draaien? Ontmoet Dienke de Vries, Functioneel Beheerder bij Fijn. Ze vertelt dat haar functie lang niet zo technisch is als mensen denken. “Ik luister naar de ervaringen van alle gebruikers. Die variatie in mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.”

Als je op een verjaardag vertelt dat je Functioneel Beheerder bent, heb je kans dat je gesprekspartner dat later nog even googelt vanaf het toilet. Toen collega Dienke de Vries een vacature van Fijn met die titel voorbij zag komen, hoefde ze echter helemaal niets op te zoeken. Zij wist meteen: ‘dit is wat voor mij!’ Daar zijn we heel blij mee, want bij Fijn doen we bijna alles digitaal. Van onze online offertetool, tot het prestatiedashboard voor bewoners. Inmiddels draagt Dienke er al meer dan een half jaar aan bij dat alle applicaties van Fijn optimaal werken. “Onderdeel zijn van een compleet nieuwe ICT-afdeling leek me heel interessant. Je kunt er je eigen draai aan geven en samen iets moois neerzetten”, vertelt ze.

Prioriteiten stellen

Voordat jij Google ook opent, legt Dienke in haar eigen woorden uit wat ze doet: “Als Functioneel Beheerder zorg ik ervoor dat alle applicaties van Fijn optimaal worden benut. Dat betekent dat ik uitleg geef over het gebruik ervan, maar ook dat ik constant verbeterpunten inventariseer.” Het type applicaties varieert van een tool voor bewoners, tot software voor onze eigen financiële afdeling.” Wie daardoor denkt dat Dienke’s werk met name technisch is, heeft het mis. Ze moet in haar functie vooral goed luisteren: “Ik gebruik de ervaring van de gebruikers om te bepalen wat we als eerste moeten verbeteren aan een applicatie. Dat betekent dat ik met alle mensen in de organisatie in aanraking kom. Van directeur tot verkoopmedewerker. Geloof me, iedereen heeft een andere prioriteit, maar die variatie in mensen is juist wat mijn werk zo leuk maakt!” 

“De variatie in mensen is wat mijn werk zo leuk maakt!''

(Het interview gaat verder onder de afbeeldingen)

Dit is Dienke

Dienke de Vries
Dienke de Vries

Paardenmeisje met een softwarepassie

Ondanks dat deze rol haar op het lijf geschreven lijkt, was het niet waar ze als tienermeisje van droomde. “Mijn ouders hebben paarden. Omdat dat me ook wel wat leek, ben ik de HAS (Hogere Agrarische School) gaan doen.” Uiteindelijk kwam ze terecht bij een bedrijf dat software voor melkveehouders maakt. “Daar ontdekte ik mijn passie voor software.” De samenstelling van het team was een groot argument om bij Fijn te gaan werken. En dat is niet alleen omdat de afdeling nieuw is, maar ook dankzij de cultuur: “We hebben een heel enthousiast team met mensen die hard willen werken, maar ook veel lol maken.”

Nieuwe afdeling vanuit huis

De eerste periode bij Fijn was, op z’n zachtst gezegd, anders dan anders. “Ik ben trots op het feit dat we een nieuwe afdeling hebben neergezet, ondanks dat we het door de coronamaatregelen vanuit huis moesten doen.” En nu begint het echte werk: “Ik wil me de komende tijd nog meer zichtbaar maken als Functioneel Beheerder en mijn collega’s laten weten waarvoor ze bij me terecht kunnen. Daarnaast werken we aan één plek waar mensen al hun vragen, opmerkingen en ervaringen kunnen delen. Zo blijven we de applicaties van Fijn verbeteren!”

“We hebben een enthousiast team met mensen die hard willen werken, maar ook veel lol maken.”