Werken bij FijnCirculair bouwenFijn voor iedereen
19-5-2020Door Tineke Keidel

“Met online marketing kun je mensen heel direct bereiken”

“Ik help Fijn online de juiste mensen met de juiste boodschap te bereiken.” Daar hadden we het verhaal van onze online marketeer Laura Kuiper bij kunnen laten. Maar dat is te kort door de bocht. De wereld van online marketing en social media biedt veel kansen om steeds meer mensen met onze boodschap ‘Fijn leven en groeien, vandaag, morgen en overmorgen’ te bereiken. Kansen die Laura graag benut.

Aan de wieg van online marketing

“Tijdens mijn derdejaars stage in New York van de studie HBO Communicatie, kwam ik in aanraking met online marketing. Toentertijd stond dat nog in de kinderschoenen, maar vond ik het al ontzettend interessant. Je kunt mensen veel directer bereiken en met ze communiceren.” Sindsdien stort zij zich gepassioneerd op online marketing.

“Je draagt je steentje bij aan een betere, duurzamere toekomst”

En ze heeft nog een passie: wonen, interieur en architectuur. “Dat is wat mij zo aanspreekt in mijn werk bij Fijn: die combinatie van communicatie én wonen. Zo komen er nog meer labels van Fijn, waaronder Fijn Werken, Fijn Leren, Fijn Zorgen. Het lijkt mij super om hieraan te werken. Bovendien zou ik zelf ook wel in een Fijn Wonen-woning kunnenwonen. Ze zijn comfortabel, zien er supergaaf uit en je draagt bij aan een betere, duurzamere toekomst. Al woon ik nu ook al heel fijn. En proberen we zo bewust mogelijk te leven. We hebben zonnepanelen, koken niet meer op gas en zijn bezig met het aanleggen van een moestuin.”

“Ik zou zelf ook wel in een Fijn Wonen-woning kunnen wonen. Ze zijn comfortabel, zien er supergaaf uit en je draagt bij aan een betere en duurzamere toekomst.”

(Het interview gaat verder onder de afbeelding)

Dit is Laura

Laura Kuiper

A day in the life

“Ik begin ‘s ochtends vaak met m’n mailbox en ga daarna aan de slag met bijvoorbeeld de social media planning van de komende twee weken, het optimaliseren van de content op de website of het opzetten van advertentiecampagnes.” Alles om Fijn online beter vindbaar te maken. “De content voor de campagnes creëer ik in samenwerking met de marketingafdeling. Het uitgangspunt is dat we onderwerpen onder de aandacht brengen waar mensen écht wat van willen weten. Hoe we dit weten? We kijken naar de data in onder andere Google Analytics, om te zien welke onderwerpen aanslaan. Daarnaast kijken we naar verschillende kanalen. Wat op LinkedIn werkt, werkt niet automatisch op Instagram. De kanalen zijn erg verschillend. Daarom heb ik hiervoor ook een duidelijke strategie opgezet, uiteraard weer op basis van data.”

Alle zeilen bijzetten

“De belangrijkste boodschap die we willen overbrengen is ‘Fijn leven en groeien, vandaag, morgen en overmorgen’.” En dat in de vorm van blogs, nieuwsberichten, interviews en video’s. “Het mooie aan online marketing is dat het effect van de campagnes direct meetbaar is. Ik wil niet nodeloos tijd investeren in campagnes die niet werken. Blijkt uit de data dat de boodschap niet aankomt? Dan kijk ik hoe we via een ander kanaal of in een andere vorm de mensen wél kunnen bereiken.”

“Het mooie aan online marketing is dat het effect van de campagnes direct meetbaar is.”

Aan verandering onderhevig

Ondertussen houdt ze de wereld van social media en online marketing scherp in de gaten. “Om bij te blijven, lees ik veel Amerikaanse blogs over social media marketing, Search Engine Optimization (SEO) en de blogs van de kanalen zelf (Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter). Ook kijk ik wat concurrenten doen. De veranderingen gaan zo snel. Online marketing blijft een proces van leren, verbeteren, leren, verbeteren. Die snelle verandering maakt het ook een erg afwisselende en vooral leuke baan!”

“Online marketing blijft een proces van leren, verbeteren, leren, verbeteren. Die snelle verandering maakt het ook een erg afwisselende en vooral leuke baan!”

Laura Kuiper
Laura Kuiper