NieuwsCirculair bouwen
13-9-2020Door Baukje van der Vlugt

Open dagen en 1.000ste Fijn Wonen-woning in Diessen

Fijn Wonen bouwt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Zo is er in april dit jaar in de uitbreidingswijk Vroonacker in Diessen gestart met het bouwen van 23 eengezinswoningen voor de sociale huur.

In opdracht van woningcorporatie Leystromen worden deze woningen, het 101-type welke allemaal eenlaags zijn en een kap hebben, gebouwd. De woningen zijn nul-op-de-meter, wat inhoudt dat de woningen evenveel of zelfs meer energie opwekken dan dat ze verbruiken. De woningen zijn all-electric (gasloos) en worden verwarmd door een warmtepomp.

Heel Nederland Fijn Wonen

Naast Diessen heeft ook de rest van het zuiden van Nederland kennis kunnen maken met Fijn Wonen door twee open dagen. Deze werden op een verantwoorde manier in één van de nog af te leveren woningen georganiseerd. In samenwerking met Van Wijnen Zuid zijn er diverse woningcorporaties uit de zuidelijke regio meegenomen in de Fijn-wereld en hebben zij met eigen ogen kunnen zien wie Fijn Wonen is en hoe Fijn Wonen te werk gaat. Een rondleiding door de 101-woning en informatie over Fijn Wonen en haar assortiment maakte het ‘Open Huis’ tot een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar!

1.000ste woning

Het eerste deel van de woningen in Diessen is inmiddels afgeleverd en het laatste blok is eind september aan de beurt. Wat een bijzondere bijkomstigheid is, is dat er in dit project sprake is van de 1.000ste woning die Fijn Wonen heeft gebouwd. En dat is natuurlijk reden voor een (coronaproof) feestje. Op vrijdag 25 september wordt dit kleinschalig gevierd en wordt symbolisch de sleutel aan de 1.000ste bewoonster uitgereikt. Aan de overige bewoners van deze woonwijk wordt ook gedacht, zij krijgen een kleine attentie om van hun nieuwe huis een echt thuis te maken!

Check de aftermovie!

Afgelopen week hadden wij in één van die woningen ‘open huis’ en namen we een aantal woningcorporaties mee in de wereld van Fijn Wonen.

In deze aftermovie blikken we terug op twee hele mooie dagen (klik op de rode button op de afbeelding hiernaast).

Diessen
Diessen
diessen