BewonersverhalenCirculair bouwen
17-12-2020Door Tineke Keidel

Letterlijk en figuurlijk in de spotlights

Woensdagmiddag 16 december is het plein aan De Wieken in woonwijk De Dijkjes in Elburg letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet. Familie De Vet, bestaande uit vader Nick, moeder Marieke en zoontje Boris, die sinds dit najaar trotse bewoners van een gloednieuwe Fijn Wonen-woning zijn, verlichtten de wijk met een kerstboom van 8 meter hoog, volledig bestaande uit lichtjes.

 

Donkere dagen

Omdat de dagen steeds korter worden en het daardoor steeds langer donker is, brengt de sfeervolle lichtjesboom gezelligheid in de wijk op de dagen voor kerst. Wij hebben dit jaar gewerkt aan de realisatie van in totaal 90 energiezuinige huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Omnia Wonen. Familie de Vet werd één van de gelukkige huurders en woont hier inmiddels met veel plezier. ‘’De woning bevalt super goed. Zo hebben we geen last meer van tocht omdat de woning goed geïsoleerd is. Ook de vloerverwarming is ideaal, helemaal met een 1-jarige die veel op de grond kruipt en speelt. Tijdens de komende wintermaanden gaat deze woning ons vast nog meer comfort en warmte bieden, daar zijn we heilig van overtuigd’’ vertelt Nick enthousiast.

 

Kerst anno 2020

Dat de kerstdagen dit jaar anders dan anders verlopen, is bij niemand onopgemerkt gebleven. Nick vertelt: ‘’Wij houden van kerst en maken na Sinterklaas dan ook direct plaats voor de kerstboom. Sinds dit jaar heeft Boris, ons zoontje, zijn eerste, eigen kerstbal en dat zullen er met de jaren alleen maar meer worden. Op deze manier leven we naar een gezellige kerst toe, die we waarschijnlijk lekker thuis met z’n drietjes zullen vieren’’ sluit hij af.

 

De Dijkjes Elburg

Nieuwbouwproject ‘De Dijkjes’ in Elburg is een gebiedsontwikkeling van Van Wijnen en bestaat uit 90 Fijn Wonen-huurwoningen voor Omnia Wonen en daarnaast 137 koopwoningen, gerealiseerd door Van Wijnen.